SpellenApp

Onze interactieve uitjes worden gespeeld met behulp van de SpellenApp. De werking van de SpellenApp lijkt op het populaire WhatsApp. Onderstaand lees je hoe je de SpellenApp kan downloaden & installeren, hoe je kan aanmelden en beschrijven we kort de functies van de SpellenApp.

Downloaden en installeren SpellenApp

Open op je smartphone een webbrowser en surf naar www.spellenapp.nl. Deze website verwijst je automatisch naar de PlayStore of de AppStore. Kies er vervolgens voor om de SpellenApp te downloaden en te installeren. Het is belangrijk dat je tijdens installatie de SpellenApp toestemming geeft om van de locatie voorzieningen van je telefoon gebruik te maken!

Get it on Google Play
 

Aanmelden bij een spel

Om een spel te kunnen spelen, moet je je eerst aanmelden bij een spel. Onderstaande figuur geeft de drie stappen weer van het aanmeld proces.

spellenapp-aanmelden

  1. Open de SpellenApp op de smartphone en klikt op Aanmelden
  2. Vul de Spelcode in, deze is te vinden in de speldoos met spelmaterialen. De spelcode is niet hoofdletter gevoelig. Klik vervolgens op Volgende
  3. Vul jullie Teamnaam en Telefoon nummer in, het telefoonnummer is niet verplicht. Klik op Volgende en jullie zijn aangemeld bij het spel.

Functies van de SpellenApp

spellenapp-functies

Menu

In het menu kun je een keuze maken uit drie opties: Berichten, Kaart en Afmelden. Klik je op Berichten dan ga je naar het berichten centrum. Klik je op Kaart dan ga je naar de interactieve spelkaart met alle speliconen.

Interactieve kaart

De SpellenApp heeft een interactieve kaart. Deze bepaalt jouw positie via de GPS (zorg er dus voor dat locatievoorziening voor de Spellenapp aan staat) en laat de verschillende hotspots op de kaart zien.

Berichten centrum

Verder heeft de SpellenApp een berichten functie. Deze laat vragen zien waar je antwoord op moet geven. Je kunt hier ook de gevonden fotospots plus codes invoeren om punten te ontvangen!